Saving somebody’s life

March 18, 2017

Moni ajattelee että lentoemännän työ on hyvinkin yksinkertaista ja sillä ei ole juuri suurempaa merkitystä. Aihe josta olen halunnut jo pidemmän aikaa kirjoittaa on ihmiskauppa ja miten itse jokaisena työpäivänä voin olla osana pelastamassa jonkun ihmisen hengen.

Koulutuksesta lähtien meille on puhuttu hyvinkin paljon ihmiskaupasta ja siitä miten voimme olla auttamassa tässä asiassa. Varsinkin kesäajan lähestyessä meillä matkustaa todella paljon lapsia ja nuoria ilman vanhempia ja ikävä kyllä välillä nämä lapset ovat voineet joutua ihmiskaupan uhriksi. Myös niin että heidän “omistajansa” istuu samassa koneessa ja tarkkailee nuoren liikkeitä.

Esimerkiksi vaatetus joka ei vastaa ollenkaan kaupunkia johon ollaan lentämässä, lapsi joka ei puhu sanaakaan englantia, säikykäs olemus, nuori joka ei vastaa itse lentoemännälle vaan puhuu aikuiselle jne. muutama asia jotka helposti saavan huomiomme kiinnittymään matkustajaan.

Tarina tämän vuoden alusta emosta, joka huomasi nuoren joka oli joutunut ihmiskaupan uhriksi.

Toinen mielenkiintoinen artikkeli aiheesta.

Omasta kännykästäni löytyy myös app-jolla voin olla auttamassa asian kanssa. Usein uhreista otetaan kuva hotellihuoneessa ja ilmoitus laitetaan eteenpäin ostajille, usein voi olla hyvinkin kriittistä löytää uhri tuntien sisällä ja jos hotellihuone tunnistetaan mahdollisimman nopeasti uhri voi olla edelleen siellä. Traffick Camilla voit ottaa kuvan huoneesta jossa olet yötä ja se tallentuu tietokantaan. Pieni asia jolla suuri merkitys toisen ihmisen elämässä.

3 comments
3 Comments
 • Tiina
  March 18, 2017

  Tärkeä asia ja Amerikassa varmasti vielä suuremmin ajankohtainen kuin Suomessa. Hienoa, että kiinnitätte asioihin huomiota ja olette valppaita tunnistamaan ihmiskaupan uhreja tai muita vakavia tilanteita.
  Hyödyllistä olisi varmasti että kaikki lentoemännät saisivat koulutuksen ihmiskaupan uhrien tunnistamiseen. Toivottavasti Suomessakin on vastaavaa koulutusta ja asiaan on herätty.

  • lamadde
   March 18, 2017

   Niinpä, minusta henkilökohtaisesti myös todella koskettava ja mielenkiintoinen aihe ja olen todella tyytyväinen varsinkin omaan yhtiööni joka on vahvasti mukana tässä taistelussa. Olisikin mukava tietää puhutaanko Suomessa tästä mitään emoille.

 • sofia
  April 4, 2017

  All I want now is the beach… Vilka underbara bilder, soligt och härligt!

  Kram // Sofia i Zurich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *