KUN SATAA VIIDEN VUODEN EDESTÄ

January 23, 2017

KAATOSADE. En ole kokenut samanlaista kuin viimeksi Thaimassa yli kymmenen vuotta sitten. Sade joka ei lopu vaan jatkuu koko päivän ja vielä seuraavankin päivänä, aivan kuin joku kaataisi ämpäristä vettä päälle. Kalifornia on kärsinyt kuivuudesta viiden vuoden ajan, vesi on ollut tiukilla ja aurinko on paistanut päivästä toiseen. Metsäpalot ovat olleet yleisiä ja ihmiset ovat vaihtaneet nurmikot kaktuksiin.

Tänä talvena saimme kuitenkin vihdoin sitä vettä. Muutaman päivän ajan koko sen viiden vuoden edestä. Tänään mietin ulos katsoessani että olenhan suomalainen, ei vesi nyt kamala asia ole ja Suomessa nyt sataa melkein aina. Hyppäsin autoon ja päätin lähteä palauttamaan Hennesiltä tilaamaani takkia. Viiden korttelin päästä aloin jo miettimään pitäisikö sittenkin kääntyä takaisin kotiin. Vettä tuli niin paljon että hyvä että näin eteeni. Pahempi asia oli kuitenkin tiet, jotka tulvivat aina matalammissa kohdissa. Kiersin kortteleita ympäri ja vihdoin ymmärsin miksi minulla on katumaasturi. Pahimmissa kohdissa olisi helposti päässyt uimaan sillä vesi oli niin syvää oli ja en edes ollut eksynyt vielä moottoritielle.

Kotiin päästyäni huomasin uutisista että muutama suurempi moottoritie on suljettu, satojen ihmisten kodit tulvivat ja vettä on luvassa vielä huomennakin. Hieman mietityttää töihin pääsyni aikaisin aamulla ja miten moottoritiet vetävät aamuruuhkassa sateen kanssa.

kuva

1 comment
1 Comment
  • Jade
    January 23, 2017

    Olenkin seurannut kännykästäni päivittäin teidän sateira. Jos jotain hyvää niin ainakin vesivarat paranevat. Kohta se aurinko taas paistaa täydeltä taivaalta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *